04 Vita dom za starije i nemoćne

woman

Dom Vita pruža usluge skrbi i smještaj osobama treće životne dobi, osobama koje ne mogu same voditi brigu o svojem zdravstvenom, socijalnom i psihofizičkom stanju.

Vrata doma Vita otvorena su 2012.godine. Dom je smješten u idiličnom okruženju tipične Hercegovine. Lijepi krajolik Gruda, gradića na samom rubu južne Hercegovine, zbog blizine mora odlikuje blagom mediteranskom klimom. Park doma pažljivo je osmišljen i obogaćen s puno zelenila dok su staze za šetnju prilagođene slabije pokretljivim osobama.

Koncepcija boravka u domu je određena tako da na svakom katu postoje po tri mala dnevna boravka u kojima se korisnici mogu družiti, gledati TV i igrati razne društvene igre, a osim navedenih, u suterenu doma se nalazi i veliki dnevni boravak, a pored međusobnih druženja korisnika tu ugošćujemo goste te razne folklorne skupine, zborove i slično. U domu se nalazi multifunkcionalna dvorana u kojoj se mogu odvijati i kino i TV projekcije. Ona ujedno služi i za zajednička druženja uz molitvu i svetu misu koja se održava jednom tjedno. Dom ima četrnaest jednokrevetnih i šezdeset četiri dvokrevetne sobe, te stacionarna jedinica za smještaj osoba kojima je potrebna pojačana medicinska skrb.

Za više informacija posjetite stranice Vita doma za starije i nemoćne.