Naša misija kaže

 

stvaramo visokokvalitetne proizvode i usluge čineći svakodnevni život boljim i jednostavnijim.

Kada tome dodamo i društveno odgovorno poslovanje, to znači da ostvarujemo našu misiju bez ugrožavanja budućih generacija. Posvećeni smo načelima održivosti. Smatramo da je briga i zaštita okoliša temeljni stup održivosti naše industrije, dobrobiti naših potrošača i šire zajednice.

„Zero-waste“ inicijativa

person reading

Dobar primjer naše „zero-waste“ inicijative je nova tvornica tekućih deterdženata u Grudama, BiH.

Puštena u pogon 2015. godine, ova tvornica posluje po principu zatvorenog energetskog kruga. Ekološki orijentirana proizvodnja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost s 0% otpadnih voda. Konstantno ulažemo u nove strojeve i moderne proizvodne tehnologije, s ciljem energetski učinkovitog rada, lakšeg identificiranja i otklanjanja razloga za gubitak ili prekomjerni utrošak energije.

Cruelty free proizvodi

person reading

S više od 200 proizvoda u Violetinom asortimanu, važna faza razvoja i proizvodnje je testiranje. Nikada ne testiramo na životinjama.

Grudama imamo vlastiti tim znanstvenika koji ispituje sve naše proizvode. Njihov zadatak je ne samo da Violeta proizvodi ispunjavaju sve uvjete tržišta i regulatornih tijela, već da ih nadmašimo svojom kvalitetom kako bi kupac bio što zadovoljniji. Naši proizvodi se testiraju u raznim uvjetima kako bi sa sigurnošću mogli reći da su najbolji. Pritom ne koristimo životinje za testiranje naših proizvoda. Čvrsto se protivimo okrutnosti prema životinjama i ne podržavamo testiranje na njima.

100 % obnovljivi izvori

person reading

Osim primjene održivog poslovanja u proizvodnom procesu, temu održivosti je važno približiti i našim kupcima i potrošačima.

Zato smo lansiramo novi proizvod, koji će najbolje prezentirati ovakvu inicijativu i na policama.

Riječ je o proizvodu koji je po svom sastavu 100% recikliran, proizveden od 100% obnovljivih izvora celuloze. Ali kako bi otišli korak dalje u promicanju naših vrijednosti, dizajnirali smo ambalažu od 100% recikliranog materijala koji ima dvojnu upotrebu. Prvo da služi kao ambalaža za reciklirani toaletni papir, a zatim kao vreća za smeće.

Smanjenje zagađenja

person reading

Jedan od zanimljivijih projekta na kojem trenutno radimo je i nabava električnih putničkih vozila.

Posao komercijalista zahtijeva puno putovanja, a nabavom električnih vozila bi značajno smanjili štetni utjecaj koji imaju motori na unutarnje sagorijevanje.

Smanjenje zagađenja ambalažom je jedan od temeljnih projekata u Violeti. Svjesni smo negativnog utjecaja plastike na naš okoliš. Stoga u nadolazećim godinama želimo pronaći održivo rješenje koje će osigurati da količina plastičnih resursa bude smanjena, s ciljem da jednoga dana u potpunosti prijeđemo na održive i reciklirane resurse.

Ukratko, društveno odgovorno poslovanje u Violeti uključuje cijeli lanac ljudi, zajednice, odabira dobavljača i na kraju finalnog proizvoda. Samo na taj način možemo dalje snažno graditi kulturu održivosti kao stvarnu promjenu, a ne samo jedan trend o kojemu se trenutačno priča.

Društvena odgovornost Violete

Pročitajte više

Najnovije iz Violete

Pročitajte više