Povijest i razvoj

 

Povijest Violete započela je 2001. godine i za devetnaest godina postojanja razvila se u jedan od vodećih brendova higijenskih proizvoda. Proizvodnja je sama po sebi izazov, a stvaranje snažnog i trajnog branda koji ujedno podrazumijeva i visoku kvalitetu proizvoda dodatna je odgovornost koju imamo prema našim kupcima i krajnjim potrošačima.

Počelo je s jednom proizvodnom linijom koja je izrađivala suhe maramice. Izazovni počeci su nam bili dodatan poticaj da svojim kupcima ponudimo visoko kvalitetan proizvod. Od početka smo namijenili slušati kupce i tržište kao najbolje vodiče, pa smo kroz godine dodavali nove proizvode gdje nam se najbolje pokazalo da postoji želja za novim proizvodima.

Danas unutar Violeta grupacije imamo tri tvornice. Dvije su u Grudama (BiH) i jedna u Sv. Ivanu Zelini u okolici Zagreba. U 19 godina postojanja u Violeti smo otvarali nove proizvodne linije te ih sada brojimo 15. Kako se razvijala proizvodnja i ponuda, pojavila se potreba i za proširenjem distributivne mreže i poslovnica Violete. Pored proizvodnje u Grudama imamo i osam poslovnica diljem BiH, dok u Hrvatskoj osim proizvodnje imamo četiri poslovnice, a u Sloveniji jednu. Kako smo gradili higijenske brendove i u drugim djelatnostima smo bili usmjereni na rast i razvoj. Osim proizvodnje Violeta grupacija je usmjerena na maloprodaju, distribuciju, izvoz, dom za starije i nemoćne, Montessori vrtić, hotelijerstvo, ugostiteljstvo te sportski centar.