Violeta se ove godine, u sklopu društveno odgovornog djelovanja uključila u kampanju podizanja svijesti o karcinomu dojke i to na način da smo kreirali i posebno dizajnirali jedan od omiljenih proizvoda svih žena- omekšivač za rublje.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena, kako u svijetu tako i u nas. Svake tri minute na zemaljskoj kugli otkrije se jedan rak dojke, a procjenjuje se da će u 2020. ova zloćudna bolest biti dijagnosticirana kod 1,7 milijuna žena diljem svijeta što je povećanje sadašnjih razina za  čak 26%.

Novi omekšivač Pink Sunshine osmišljen je upravo za kampanju podizanja svijesti o zdravlju žene i važnosti samokontrole dojke s ciljem ranog otkrivanja. Pakiran je u posebno dizajniranu roze ambalažu sa naznačenom ružičastom vrpcom sa željom da se ženama pruži potpora i saznanje da na svom putu ozdravljenja nisu same.

Pink Sunshine na prvu osvaja mirisnim mediteranskim notama ananasa, gardenije i zelenih citusa, dok su u srcu parfema arome koksa, breskve i drvenastog mošusa. Osim jedinstvenih parfemskih ulja, omekšivač je oplemenjen mirisnim mikrokapsulama koje čuvaj parfem kroz duže vrijeme i omogućuju long-lasting efekt i to čak do 16 tjedana. Važno je naglasiti da su kapsule izrađene patentiranom japanskom tehnologijom koja je formaldehyde free čime su ove kapsule sigurne za korištenje gledano i sa zdravstvene strane.

Ovo je prilika i za obrazovati žene da je izbor zdravijih sastavnica u proizvodima koje kupujemo jako bitan, posebice kada je riječ o proizvodima koji preko odjeće dolaze u doticaj s kožom.

Važno je naglasiti kako je Pink Sunshine razvijen i uz podršku Udruga iz regije koje se aktivno bave podizanjem svijesti žena o raku dojke, promiču edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb te rade na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.

Tako su se tijekom 10 mj  od prodaje svakog komada ovog omekšivača izdvajala novčana sredstva za pomoć rada Udrugama Think Pink iz B&H, Europa Donna Hrvatska, Europa Donna Slovenija i Borka Makedonija te su potom izvršene  donacije u iznosima:

5.000 KM za Udrugu Think Pink, B&H

15.000 HRK za Udrugu Europa Donna, Hrvatska

2.000 EUR za Udrugu Europa Donna, Slovenija

60.000 MKD za Udrugu Borka, Makedonija

Nikada nije prerano, brinite o svom zdravlju na vrijeme !