Violeta i Šanavala ne kopaju nos ni na godišnjem.

Žuta, zelena, smeđa ili neka četvrta: što znači boja tvoga šmrkljljića?

 

Ako vam je ikad curio nos ili ste kihali bez maramice, vjerojatno ste postali bliski i osobni prijatelj sa svojim šmrkljićima. Možda ste primijetili da s vremena na vrijeme oni mijenjaju boju ili teksturu. Šmrkljiči iz nosa najčešće su bistri ili zeleni ali mogu biti i mnogih drugih boja.

Sluz u nosu postoji kako bi zaštitila nos i sinuse od stvari poput prašine, bakterija i drugih opasnosti za ljudski organizam i ona je generalno korisna.

Ali zašto sluz u nosu mijenja boju? Obično to ima veze s onim što se događa unutar ili izvan vašeg tijela. Možda ste savršeno zdravi ili imate prehladu, alergiju ili neko drugo zdravstveno stanje.

Mi u Violeti smo, kao najveći regionalni proizvođač maramica za nos, iskoristili svoja pakiranja kako bi educirali javnost o različitim bojama sluzi u nosu – šmrkljima. Putem nove ambalaže maramica za nos nazvane “Issue Indicating Tissue”, ovu jesen vas upoznajemo sa 6 veselih šmrkljića, ali što je još važnije putem ambalaže saznat ćemo i što njihove boje mogu značiti za naše zdravlje.

Issue indicating tissue ovih dana kreće u distribuciju po svim regionalnim trgovinama. Kada na polici naletite na ove maramice provjerite i vi boju vašeg šmrkljića.

 

Iza dizajna pakiranja i koncepta stoji Šanavala Concept Store, a cijeli projekt možete pogledati na:

https://www.behance.net/gallery/123531481/Issue-indicating-tissue