ZAŠTITA OKOLIŠA

ZAŠTITA OKOLIŠA

Vrednovanjem prirode kao jednog od osnovnih resursa naše proizvodnje, ulaganjem u inovativne tehnologije te trajnom brigom za siguran i zdrav okoliš stvorili smo temeljne uvijete za stvaranje naših proizvoda.

Celuloza iz koje se proizvodi široka paleta naših proizvoda dobivena je iz strogo kontroliranih uvjeta u kojima je žetva uvjetovana količinom sjetve, prema EU standardima. Razvrstavanjem materijala iz proizvodnje i folija gotovih proizvoda, te njihovom učinkovitom preradom Violeta je aktivan sudionik ekonomije zatvorenog kruga, čiji je glavni cilj očuvanje okoliša.

Primjenom ISO 140001 procedura, Violeta se obvezuje da će u svim svojim proizvodnim pogonima poštivati i razvijati procedure koje štite okoliš i maksimalno se zalažu za očuvanje prirodne sredine. Na ovaj način, Violeta angažirano sudjeluje u procesima održivog razvoja sa primarnim ciljem kako očuvanja okoliša, tako i aktivnog educiranja zaposlenih i svojih potrošača o bitnosti ovakvog odnosa prema sredini u kojoj živimo.

Studija kvalitete proizvoda nikada nije uključivala testiranje na životinjama niti deponiranje otpadnih nus-proizvoda na nedozvoljen i štetan način. U brojnim i opsežnim studijama koje tvrtka sprovodi pripremajući se na proizvodnju svakog pojedinačnog artikla, sprječavanje zagađivanja okoliša je jedna od važnijih aktivnosti kojoj se, jednako kao i apsolutnoj neškodljivosti i organskim procesima obrade sirovina, pridaje pažnja.