Povijest i razvoj

POVIJEST I RAZVOJ

Priča o Violeti počela se razvijati 2002. godine i za petnaest godina postojanja razvila se u jedan od vodećih brendova higijenskih proizvoda Premium klase u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i regiji. 

Proizvodnja je sama po sebi izazov, a stvaranje snažnog i trajnog branda koji ujedno podrazumijeva i visoku kvalitetu proizvoda dodatna je odgovornost koju imamo prema našim kupcima i krajnjim potrošačima.

Počeci su bili izazovni i nimalo lagani, ali sa željom i ciljem da potrošaču poudimo visoko kvalitetan proizvod i uslugu danas imamo tri tvornice, od čega su dvije u Grudama, Bosna i Hercegovina i jednu u Sv.Ivanu Zelini, Hrvatska, u kojima proizvodimo više od 240 vlastitih proizvoda na petnaest proizvodnih linija.

 

Pored proizvodnje u Grudama imamo i devet poslovnica diljem BiH, dok u Hrvatskoj osim proizvodnje imamo četiri psolovnice, a u Sloveniji jednu.

U zemljama regije gajimo odlične poslovne odnose s našim distributerima preko kojih Violeta proizvodi dolaze do polica trgovina.

 

Osim proizvodnje djelatnost grupacije je usmjerena i na maloprodaju, distribuciju, izvoz, dom za starije i nemoćne, Montessory vrtić, hotelijerstvo, ugostiteljstvo te sportski centar.

Violeta je ekskluzivni zastupnik nekih najpoznatijih svjetskih brendova poput Ferrera, Barille, Eviana, Trentona, Paladina, i mnogih drugih.

 

POSLOVNA FILOZOFIJA

Biti drugačiji i neprekidno se okretati inovacijama.

U cilju osnaživanja branda kontinuirano implementiramo nove tehnologije, investiramo u kvalitetno upravljanje proizvodnjom što nam omogućuje direktan utjecaj na samu kvalitetu proizvoda i produktivnost rada.

Biti bolji svaki dan moguće je jedino uz pomoć vrhunski educiranog i motiviranog tima, svjesnog da samo puno rada, zapravo puno kvalitetnog rada može napraviti razliku i diferencirati nas od konkurencije. Stoga najviše pozornosti pridajemo edukaciji, razvoju i napretku naših zaposlenika. Njihov razvoj ujedno znači i razvoj i uspjeh cijelog sustava.

 

U središtu naše poslovne filozofije uvijek je čovjek. Svojim sveukupnim djelovanjem nastojimo biti društveno odgovorna kompanija spremna da svojim poslovanjem, odnosom prema zajednici, okolišu, našim kupcima i partnerima budemo primjer odgovornosti, uspješnosti i poslovanja u najboljem poslovnom duhu. 

ISO CERTIFIKAT

Violeta je 2010. godine dobila certifikat međunarodne norme ISO 9001, 2015. certifikate ISO 14001 i OHSAS 18001, a 2017. godine HACCP certifikat čime je potvrdila da je uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama. Ovi certifikati danas predstavljaju svjetski priznati kriterij sustava upravljanja kvalitetom, okolišem, zdravljem i sigurnošću na radu, kao i sustav upravljanja sigurnošću hrane.

Posjedovanje certifikata jamstvo je kupcu da njegov dobavljač posluje na kvalitetan način i u skladu sa svim svjetskim ekološkim standardima. Violeta d.o.o. svoje poslovanje, kao i partnerske odnose, usklađuje prema ISO standardima, koji garantiraju vrhunsku kvalitetu proizvoda.

 

NAŠI PROIZVODI

Svi naši proizvodi su proizvedeni po vrhunskim svjetskim i europskim standardima. Koristimo usluge cjenjenih njemačkih i francuskih instituta gdje se redovito rade mikrobiološka testiranja. Istraživanje na svakom novom proizvodu u prosjeku traje i do dvije godine, vrijeme koje je potrebno da se svaki dio proizvoda višestruko testira i provjeri u svim uvjetima. Tek kada se dovede do savršenstva pušta se na tržište u prodaju.

 

Posebnu pažnju pridajemo kontroli naših najosjetljivijih proizvoda poput vlažnih maramica za djecu. Budući da želimo imati kontrolu nad svim sirovinama koje ulaze i proizvodima koje dobivamo, pored ovih eksternih kontrola radimo i naše interne kontrole u moderno opremljenim laboratorijima.

 

Osluškujući svakodnevne potrebe potrošača trudimo se ponuditi proizvode koji će zadovoljiti sve njihove potrebe.

 

Zahvaljujući tom pristupu, dobili smo i priznanje od strane samih potrošača, tako smo primjerice u Hrvatskoj prema istraživanju renomiranog lifestyle magazina dobili nagradu Produkt godine za naše Air Dry dječje pelene, prve takve s inovativnom tehnologijom na području Europe.

 

Također, prema istraživanju AC Nielsen-a potrošači su Teta Violeta omekšivače proglasili proizvodom godine u Sloveniji. Titula Produkt godine označava najviši stupanj zadovoljstva kupaca i inovaciju za proizvođače i njihove proizvode.