Petar Ćorluka sudjelovao na 11. Liderovoj konferenciji "Dan velikih planova"

Petar Ćorluka sudjelovao na 11. Liderovoj konferenciji "Dan velikih planova"

Povodom 11. Liderove konferencije "Dan velikih planova" predsjednik uprave Violete Petar Ćorluka sudjelovao je na okruglom stolu.

- Ako imate zadovoljnog kupca ne morate se bojati recesije ni bilo kakve krize. Orijentirani smo kupcima, oni su zadovoljni, rastu nam tržišni udjeli i prodaja, a siguran sam da će rasti i dalje, jer imamo plan proboja na europsko tržište, planiramo kupovati nove strojeve i zapošljavati ljude - odgovorio je na pitanje osjećaju li gospodarstvenici usporavanje gospodarstva i prijetnju nove krize.

- Međutim, ljudski potencijal je sve manji, ali i tu ima lijeka. Jer sve što smo mogli automatizirali smo i robotizirali, ne moramo otpuštati radnike, dapače, postali smo konkurentniji i otvaramo nova tržišta - istaknuo je g. Ćorluka.

Na pitanje zašto se počeo baviti proizvodnjom prvi čovjek Violete je odgovorio da je proizvodnja velika radost jer jedino ona stvara novu vrijednost.

- Proizvodnja je veliki izazov i veliko zadovoljstvo. Kupio sam najbolju tehnologiju, zaposlio najbolje ljude i posvetio se istraživanju zadovoljstva kupaca i to je ključ moga uspjeha - rekao je g. Ćorluka i dodao da smatra da poduzetnike ne treba pomagati, treba ih se pustiti na miru, da rade svoj posao.

Uz g. Ćorluku, na panelu su sudjelovali i Mirko Ervačić, predsjednik uprave Osatina grupe, Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Riviere i Roberto Kutić, suvlasnik Infobipa.