Posjeta predstavnika ICDO organizacije Violeti

Posjeta predstavnika ICDO organizacije Violeti

Kompanija Violeta imala je priliku ugostiti predstavnike organizacije ICDO (International Cultural Diversity Organization) koja je skupa sa srednjoškolcima iz Gruda, Trebinja i Jablanice posjetila Violeta tvornicu u Dubravi.

ICDO je nevladina organizacija osnovana u Beču čiji je cilj promoviranje raznolikosti, interkulturalnosti te podizanje svijesti o različitim kulturnim ekspresijama i vrijednostima, a sve u cilju ohrabrivanja komunikacije među različitim kulturama, razmjene i zajedničkog sudjelovanja u stvaranju novih vrijednosti.

Povod ovome posjetu bio je održani simpozij u Grudama su pod nazivom „Bridging Diversity“ gdje su Prof. Mag. Dr. Hermann Mückler i Dr. Anthony Löwstedt koji su inače sveučilišni profesori ujedno i članovi odbora ove organizacije, govorili o važnosti među-etične i međukulturalne suradnje. Naglasili su da je od iznimne važnosti dobra suradnja na ovoj razini koja vodi i do ekonomskog prosperiteta svake zajednice.

„Kao sveučilišni profesor na sveučilištu u Beču ali i kao član odbora ICDO organizacije cilj mi je kroz projekt „Bridging Diversity“ u BiH promicati toleranciju, mir i napredak. U Violeti sam se pozitivno iznenadio naprednom tehnologijom i nastojanjima za samoodrživosti cijelog proizvodnog pogona koja se očituje kroz korištenje energije vode, ali i skoru implementaciju i korištenje solarne energije. Na taj način se štiti okoliš i upravlja energijom na ekonomičan način što naravno dovodi i do bolje konkurentnosti samih proizvoda ne samo na ovom tržištu nego i na zahtjevnijim europskim tržištima.“ - izjavio je Dr. Anthony Löwstedt, savjetnik izvršnom odboru ICDO.

„Fasciniran sam tehnologijom i svim proizvodnim procesima koje sam imao prilike vidjeti u Violeti. Zaista to nisam očekivao ovdje u Grudama. Ovako jedan tehnološki moderan i napredan proizvodni pogon je pokazatelj koliko daleko ljudska znanja i kreativnosti daleko mogu stići. S druge strane, ako smo sposobni napraviti takve strojeve i upravljati njima onda se s lakoćom možemo povezati u različitostima koje nosimo sa sobom. Violeta je pravi primjer kompanije unutar koje su zaposleni ljudi različitih nacionalnosti i različitih vjera i koja sve te različitosti pretvara u prednosti koje joj donose poziciju liderske kompanije u ovom dijelu Europe. I na to trebate biti ponosni, jer što nije uspjelo političarima, Vama u Violeti je uspjelo-spojili ste različitosti.“ -  rekao je Prof. Mag. Dr. Hermann Mückler, savjetnik izvršnom odboru ICDO.