Distribucija

Jačanju, proširenju i unaprjeđenju distributivne mreže  Violeta poklanja jednaku pozornost kao i razvoju asortimana proizvoda i proizvodne tehnologije.

U osnovnoj podjeli, Violeta se bavi proizvodnjom, uvozom, distribucijom i prijevozom, te tako distributivna mreža zauzima iznimno važan dio strateških planiranja.

Poslovna filozofija grupacije je temeljena na nastojanju da se Violeta proizvodi nađu u svim maloprodajnim objektima u najkraćem roku isporuke.

U Bosni i Hercegovini poslovne su jedinice raspoređene na način da su svaki grad i županija te svako naseljeno mjesto pokriveni distributivnom mrežom. Centri distribucije se nalaze u Bihaću, Banja Luci, Jelahu, Tuzli, Sarajevu, Vitezu, Trebinju i Tomislavgradu, dok se u Grudama nalazi centralno skladište. Svaka poslovnica ima vlastito skladište iz kojeg svakodnevno opskrbljuje svoje kupce Violeta proizvodima te ostalim distribucijskim proizvodima s kojima radimo. Isporuka proizvoda na prodajna mjesta 24 sata nakon narudžbe svrstava Violetu među najbolje distributere u BiH.

U Republici Hrvatskoj glavni distributivni centar se nalazi u u gospodarskoj zoni na istočnoj strani grada Zagreba, točnije čvorište Sv. Ivan Zelina , gdje se nalazi i tvornica higijenskih proizvoda. Regionalni distributivni centri su strateški raspoređeni u 3 grada, Vukovar, Rijeka i Split  iz kojih se efikasno i brzo proizvodima opskrbljuju maloprodajni objekti u svim dijelovima Hrvatske.

Tržište Slovenije opskrbljuje se iz distributivnog centra u Ljubljani, gdje je i poslovno sjedište Violete. Kupci iz Europske Unije dobivaju Violeta proizvode direktno iz proizvodnje, uglavnom iz Zagreba.

Violeta je na tržištu Europske Unije prisutna već duži niz godina, u Hrvatskoj kroz proizvodnju, dok je u Sloveniji distribucija, međutim izuzetno smo ponosni na suradnju sa hrvatskim i slovenskim Intersparom koji je prepoznao kvalitetu našeg branda, a to nam je otvorilo vrata za suradnju s austrijskim Intersparom.

S tim smo ujedno dobili potvrdu da radimo dobro, odnosno da se krećemo u pravom smjeru, jer znamo koliko je velika i jaka europska konkurencija te koliko se ulaže u kvalitetu proizvoda.